Wat
Jonge Wolven is een muzikaal concours voor jong talent in Vlaanderen en Zeeland. Heb je een groep of speel je solo en wil je deelnemen aan deze mooie wedstrijd? Sta je te springen om je talenten te bewijzen en eindelijk door te breken? Schrijf je dan nu in! Vlaamse bands kunnen zich inschrijven via vi.be, Zeeuwse bands via De Spot.

We leven in een geglobaliseerde wereld, we kunnen online muziek van over de hele wereld vinden, maar eerlijk: wie in Vlaanderen weet wat er zich afspeelt op muzikaal vlak in Nederland? En vice versa. Na een succesvolle samenwerking met Wallonië, willen we nu graag weten of Vlamingen en Zeelanders elkaars muziek ook wel kunnen pruimen. Zijn we zo verschillend als soms gedacht wordt? Zitten we op muzikaal vlak op een verschillende golflengte? Wij denken van niet, daarom werken AVS, Trefpunt, Omroep Zeeland en De Spot samen om met Jonge Wolven de muzikale kloof tussen Vlaanderen en Zeeland te dichten.

Het concours bouwt verder op de tien jaar ervaring van het ‘Concours der Jonge Wolven’ en de twee jaar met ‘Jonge Wolven – Jeunes Loups’, maar daagt nu ook deelnemers aan de andere kant van de landsgrens uit hun talent met ons te delen. Het concept blijft hetzelfde: 18 bands spelen de pannen van het dak (of van de tent, in dit geval) op de Gentse Feesten – twee bands per dag, telkens om 18u30 en 19u30. De twee winnaars mogen hun concert nog eens overdoen op 23 juli, de laatste dag van de Gentse Feesten. Het is dan ook belangrijk dat de deelnemers gedurende heel de Gentse Feesten beschikbaar zijn. Net zoals vorige jaren ook een jury vol muziekkenners, een uitgebreide prijzenpot en optredens op allerhande podia. Een niet te missen kans dus!

Trefpunt, De Spot, AVS en Omroep Zeeland willen de absurde grens tussen Vlaanderen en Nederland openbreken en jonge bands de kans geven bekendheid te verwerven bij het buurland.

Het wedstrijd reglement vind je hier