Wat
Jonge Wolven is een muzikaal concours voor jong talent in Vlaanderen, Zeeland en Wallonië. Heb je een groep of speel je solo en wil je deelnemen aan deze mooie wedstrijd? Sta je te springen om je talenten te bewijzen en eindelijk door te breken? Schrijf je dan nu in! Inschrijven kan van 21 maart tot en met 15 april, snel zijn is dus de boodschap. Vlaamse bands kunnen zich inschrijven via vi.be, Waalse bands via Court Circuit en Zeeuwse bands via De Spot.

We leven in een geglobaliseerde wereld, we kunnen online muziek van over de hele wereld vinden, maar eerlijk: wie in België weet wat er zich afspeelt op muzikaal vlak in Nederland? En vice versa. Zijn we zo verschillend als soms gedacht wordt? Zitten we op muzikaal vlak op een verschillende golflengte? Wij denken van niet, daarom werken BE4Music, Trefpunt, De Spot, Beauraing is not dead, Court Circuit, Stoemp en Poppunt samen om met Jonge Wolven - Jeunes Loups de muzikale kloof tussen Vlaanderen, Wallonië en Zeeland te dichten.

De wedstrijd bouwt verder op de tien jaar ervaring van het ‘Concours der Jonge Wolven’ en de twee jaar ‘Jonge Wolven – Jeunes Loups’, maar daagt nu ook deelnemers aan de andere kant van de landsgrens EN taalgrens uit hun talent met ons te delen. Het concept blijft hetzelfde: 18 bands spelen de pannen van het dak (of van de tent, in dit geval) op de Gentse Feesten – twee bands per dag, telkens om 18u30 en 19u30. De twee winnaars mogen hun concert nog eens overdoen op 28 juli, de laatste dag van de Gentse Feesten. Het is dan ook belangrijk dat de deelnemers gedurende heel de Gentse Feesten periode beschikbaar zijn. Net zoals voorgaande jaren werken we met een jury vol muziekkenners, een uitgebreide prijzenpot en optredens op allerhande podia. Een niet te missen kans dus!

BE4Music, Trefpunt, De Spot, Beauraing is not dead, Court Circuit, Stoemp en Poppunt willen de absurde grens tussen België en Nederland openbreken en jonge bands de kans geven bekendheid te verwerven bij het buurland. Alle geselecteerden zullen de verdiende aandacht krijgen van AVS en Omroep Zeeland.

Het wedstrijdreglement vind je HIER